Poza saptamanii
Poza zilei
Blog

Importanta sexului intr-o relatie

Este "periculos de gresit" sa crezi ca relatiile sexuale intr-un cuplu nu conteaza sau ca conteaza prea putin pentru ca relatia sa decurga armonios. Sex-ul cu fiinta iubita ne ofera acea evadare de la presiunile vietii de zi cu zi si ne da posibilitatea sa traim si sa savuram acele momente intime unice pe care le impartasim cu partenerii nostri de viata. Ne da senzatii pe care nicio alta experienta cunoscuta de omenire, cel putin pana la momentul actual, nu ni le poate oferi. Ne apropie ca nimic altceva si ne face de o vulnerabilitate pura, dar si pozitiva in acelasi timp, si cu atat mai mult, daca stim sa profitam de acele clipe unice, castigul este imens.

Dupa un raport sexual, cel putin in primele momente, creierele partenerilor elibereaza substante care ii fac sa se simta fericiti, fara griji si, cel mai important, conectati si indragostiti. Sexul facut cu regularitate intareste o relatie si ii ofera sanse mai mari la un viitor cat mai lung. Nu este unicul lucru care poate face asta, dar este printre cele mai importante.
Iar cand oamenii fac greseala sa uite ca principalul organ sexual este creierul si cred ca e pur si simplu un act fizic, fara sa se gandeasca ca si atingerea, saruturile, mangaierile si orice alt gest prin care ii cream confort psihic partenerului pot fi vazute ca facand parte dintr-o viata sexuala implinita, deja se indreapta spre o viata anosta si nepresarata cu adevaratele bucurii ale vietii.

O viata sexuala proasta (absenta, nesatisfacatoare, facuta pe graba) poate distruge o legatura atat de mult incat poate duce la certuri, despartire, divort, etc intr-un cuplu. In lipsa sexului, se formeaza un gol pe care partenerii il umplu fie cu alte relatii, fie cu droguri, fie cu alcool, jocuri de noroc, etc.

"Pasiunea sexuala a murit" - este plangerea numarul unu in relatiile pe termen lung, oamenii nu mai fac dragoste, ci isi fac griji pentru greutatile din vietile lor. Este crucial pentru doi parteneri care formeaza un cuplu sa se asigure ca raman in stransa legatura, fizic vorbind in primul rand, cat de mult pot. Este ironic ca femeile se plang de lipsa preludiului in viata sexuala, iar barbatii de lipsa sexului. Exista o conexiune intre calitate si cantitate - daca a fost bine pentru el, dar nu si pentru ea, cel mai probabil ea nu va mai dori sa faca dragoste, cel putin o perioada cel putin. Sau nu cu el, cu partenerul ei, ci va cauta pasiunea intr-o alta relatie.

Unii oameni prefera sexul frecvent, altii o data pe saptamana sau chiar mai rar, iar din aceste diferente, mai devreme sau mai tarziu, vor aparea neintelegeri in cuplu. Iar cheia este compromisul, uneori vom face sex chiar daca nu ne simtim pe deplin in stare, dar o vom face pentru fericirea partenerului nostru. Iar urmatoarea data poate va fi invers. Alteori ni-l vom dori cu ardoare si vom ramane fara din diverse motive, insa important e sa gasim calea de mijloc pe care sa mergem impreuna. Sexul nu este suficient pentru a avea o relatie extraordinara, nu este nicidecum ceea ce o defineste, insa este o parte extrem de importanta a ei, poate cea mai importanta.
Inapoi la blog


COPYRIGHT©2024. TOATE DREPTURILE REZERVATE PRIVATEROMANIA.RO